Nokia Lumia 620 uz Telenor paket

Nokia-Lumia-620

Nokia-Lumia-620Posedujem Nokiu Limiu 620 uzetu u Telenoru septembra meseca 2013-te godine, iako sam u pocetku bio prezadovoljan sa njom, tokom eksploatacije primetio sam značajne nedostatke koje su mi ozbiljno poljuljale mišljenje o kvalitetu ovog telefona, a definitivno u momentu kada sam ih primetio napravile ozbiljne probleme. Zaključićete iz sledećih primera:

1. Iako Nokia Lumia 620 ima brz softver, vremenom kada na njega instalirate programe koji srču RAM memoriju telefon se polako i neprimetno pretvori u velikog truta. WatsUp, Viber, Facebook, Twitter, Gmail (3 naloga), Yahoo (2 naloga), svi podeseni tako da izbacuju notifikacije od ovog telefona naprave običnog truta koji baguje i čija baterija ne uspe da vam izdrži ni jedan ceo radni dan. Znači ukoliko vam je radno vreme duže od 8 sati, obavezno u kancelariji imajte punjač, ili barem USB kabl za potrebe dopunjavanja baterije.

2. Na zimskim temperaturama Nokia Lumia 620 pokazala se očajno. Ukoliko vas neko zove dok ste na ulici i morate da ga izvadite iz torbe na minus 1-2 stepena, primeticete da touch screen ne reaguje, pa morate ugasiti i upaliti ekran kako biste se javili. Dovoljno strpljivi ljudi će uspeti da vas dobiju, onima manje strpljivim moraćete naknadno da se javite.

3. Vlažnost vazduha. Ukoliko je vlaznost vazduha velika, a pride i neka kisica rominja, cim prve kapi slete na ekran vaše Nokie Lumie 620 prestaje da radi. U tom slucaju trazite prvi zaklon, brisete ekran maramicom da bude suv, i ukoliko je onaj ko vas je zvao bio dovoljno uporan da nije prekinuo, posle reseta ekrana moći ćete da mu se javite.

4. Košava i Nokia Lumia 620. Ova godina je bila prilično vetrovita i ovaj vetar je otkrio jedan veliki nedostatak na ekranu ovog telefona. Ukoliko pokusavate na vetru da pozovete nekoga, to će vam praktično biti nemoguće. Ukoliko je vetar dovoljno jak, a ovogodišnja košava je bila, ekran sam reaguje i otkucava nasumične simbole čim prst malo približite. Objašenje za ovo je vrlo prosto, između prsta i površine ekrana u tom momentu dolazi do lokalnog povećanja pritiska na koji neadekvatno kalibrisani ekran ovog telefona reaguje i daje signal. Rezultat ovoga je da tastura koja pobrljavi i vi šaljete poruke pune nasumično unetih simbola koje niste u mogućnosti da izbrišete.

Rešenje za sve ove navedene nedostatke je prosto, potražite neki zaklon i odradite sa telefonom sve što vam treba. Problem imate samo ukoliko ste na nekoj lokaciji na kojoj ne postoji fizički zaklon.

Moj konačan utisak: Nokia Lumia 620 ima odličan ekran, jasno vidljiv čak i po najsunčanijem danu, ali generalno dobar je samo za korišćenje u kuci, a za tzv. „outdoor“ samo leti (pod uslovom da ne pada kiša).

Suma sumarum, za moje potrebe totalan shit, ne vredi tolike pare, i mislim da će najobičniji Iphone 3 da ga šiša za kilometar.

Za Iphone se javljam za koji mesec kada vidim kako će mi se on pokazati.

Nastaviće se…

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.