Islamska drzava i rat u Siriji iz ugla Amerikanaca

islamska drzava i rat u siriji
islamska drzava i rat u siriji
Islamska drzava i rat u Siriji

Predsednik Asad (koji je loš) je gadan lik, toliko gadan da se njegov narod pobunio protiv njega. Pobunjenici (koji su dobri) počeli su da pobedjuju.

Ali onda su se jedni pobunjenici prozlili i sada se zovu Islamska država (koji su loši) a drugi su nastavili da podržavaju demokratiju (znaci dobri su).

Amerikanci (koji su dobri), počeli su da bombarduju Islamsku Državu (koja je loša) i da daju oružje Sirijskim pobunjenicima (koji su dobri) kako bi mogli da se bore protiv Asada (koji je i dalje los), što je dobro.

Inače, postoji odvojena država na severu koju vode Kurdi koji hoće da se bore protiv ID (sto je dobro), ali Turske vlasti misle da su oni loši pa Ameri moraju da misle da su oni loši, iako potajno misle da su oni dobri, pa im daju oružje da se bore protiv ID (što je dobro).

Predsednik Putin (koji je za amere loš jer je napao Krim i Ukrajnu i ubio dosta ljudi, uključujući i onog finog Rusa kojeg je otrovao polonijumom u Londonu) odlučio je da podrži Asada (koji je i dalje loš) tako što će napasti ID (koji su isto loši), što dodje kao neka dobra stvar.

Putin (koji je i dalje loš), misli da su Sirijski pobunjenici (koji su dobri) takodje loši i zbog toga i njih bombarduje, idući na živce Amerima (koji su dobri) koji podržavaju i naoružavaju pobunjenike (koji su isto dobri).

E sad Iran (koji je nekad bio loš, ali sad pošto je pristao da obustavi svoj nuklearni program i prestao da preti da će bombardovati Izrael, postao dobar) će obezbediti trupe koje će podržati Asada (i dalje loš) kao i Rusi (loši) koji imaju kopnene trupe i avijaciju u Siriji.

E sad, koalicija Asada (koji je i dalje loš), Putina (koji je najgori od svih njih) i Irana (dobar, ali na neki loš način) aktivno i efikasno se bori protiv ID (koji su loši), što je doro, ali isto se bori i protiv Sirijiskih pobunjenika koje podržavaju Amerikanci (što je loše).

Britanci (večite dobričine) i Amerikanci (etalon za dobrotu) ne mogu da napadnu Asada zbog straha od Putina (i dalje loš) i Irana (dobar(loš) i sad moraju da prihvate da Asad i nije bas toliko loš u poredjenju sa ID (koji su super loši)

Znači Asad (loš) je sad ipak dobar, s obzirom da je bolji od ID, a pošto se Putin i Iran isto bore protiv ID, to ih možda sad čini dobrim. Amerika (i dalje dobra) ima poteškoće da naoruža grupe pobunjenika koje se bore protiv Rusa iz straha od Putina (sad već dobrog) i tog dobrog ludog Ajatolaha u Iranu (takodje dobar), znači sad će morati da se pomire polako sa ćinjenicom da su pobunjenici loši

Za muslimane Sunite, napad muslimana Šita (Asada i Irana) podržan od strane Rusa biće shvaćen kao neka vrsta svetog rata, i redove ID će muslimani Suniti smatrati kao jedine džihadiste koji se bore u svetom ratu, i stoga muslimani će na ID gledati kao na boga.

Muslimani Suniti će osetiti manjak akcije od strane Britanaca i Amerike u podršci njene Sunitske braće kao neku vrstu izdaje (možda su i u pravu) i stoga oni će biti smatrani lošim.

Tako da Amerika (sada loša) i Britanija (takodje loša) pružanjem ograničene podrške Suni pobunjenicima (loši) od kojih mnogi gledaju na ID (dobar/loš) za podršku protiv Asada (sada dobar), koji, sa Iranom (sada dobar) i Putinom (dobar/loš) pokušavaju da im otmu državu koju je Asad vodio pre nego što je sve ovo počelo.

Nadam se da je tekst bio poučan! 🙂

Share Button

One thought on “Islamska drzava i rat u Siriji iz ugla Amerikanaca”

  1. Капу доле за овако једноставан приказ доброг, лошег и злог. Веома почан текст.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 1 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.