Fond za humanitarno pravo osudio humanitarnu akciju Novaka Đokovića

Koalicija_protiv_diskriminacijeBeograd, 9. jul 2013. godine (Be92) – Fond za humanitarno pravo, renomirana pravno-humanitarna organizacija sa sedištem u Beogradu, danas je oštro osudila humanitarnu akciju Fonda Novaka Đokovića i Jelene Ristić koji su prikupili milion i dvesta hiljada funti za decu Srbije. U obrazloženju ove osude objavljene na sajtu ove organizacije kaže se da je ovaj svetski poznati teniser zloupotrebio svoj položaj da pred celim svetom obrne ulogu dželata i žrtve i prikaže decu Srbije kao ugroženu, dok albanska deca na Kosovu zbog višedecenijske torture srpskih vlasti i dalje tavore u siromaštvu i bedi kakva je nezapamćena u istoriji Evrope. Ta deca su toliko uplašena zbog srpskog divljanja na Kosovu da čak i kad im se pruži neka pomoć, ne mogu da jedu jer nemaju apetita. Ovu tragičnu situaciju albanske dece na Kosovu kojoj nema ko da pomogne, Đoković, koji je igrao smešno loše u finalu „Vimbldona“ naočigled čitavog sveta, iskorišćava da im se još i ruga, predstavljajući decu Srbije kao ugroženu, što ona uopšte nisu jer imaju jasno zacrtan put u Evropu zahvaljujući mudroj, riskantnoj i požrtvovanoj politici Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.
„Naročito je licemerno to što je ovaj Srbin koji iza sebe ima diskutabilno uspešnu karijeru tenisera, ali dokazano fašističko ponašanje i izražavanje, i koji je ko zna kakvim sve mahinacijama sličnog tipa dospeo na prvo mesto ATP liste, uspeo na tzv. gala večeru da privoli i velika imena iz sveta sporta, mode, biznisa i politike i tako sve njih posredno osramoti pred celim svetom. Sigurni smo da ljudi poput Naomi Kembel, Borisa Bekera, Goldi Hon i Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka, nemaju pojma u kako su prljavu i sramnu igru upleteni.“
Na kraju saopštenja koje potpisuje direktorka ovog Fonda Nataša Kandić, kaže se da svetski mediji moraju da alarmiraju svetsku javnost zbog ovog nemoralnog čina i da stvari postave na svoje davno utvrđeno mesto – Srbi su koljači, a kosovski Albanci su žrtve tog klanja. Uticati na ovu opšte poznatu činjenicu nekakvim gala večerama je čist istorijski falsifikat.
Ovo saopštenje potpisali su i brojni istaknuti intelektualci, kao što je na primer Petar Luković, direktor i autor skoro svih tekstova portala „E-novine“.

http://www.pecat.co.rs/2013/07/fond-za-humanitarno-pravo-osudio-humanitarnu-akciju-novaka-djokovica/

Ja ne bih bio Ja kada ne bih na ovo prokomentarisao. I meni je jako žao albanske dece koja trpe torturu nastalu kao posledice delanja srpske policije koje na Kosovu već 13 godina nema, cenim da neki od njih srpskog policajca gledaju samo na internetu ili na televiziji. Takođe izvinjavam se svoj albanskoj deci (njima oko 800 hiljada), za svo vršnjačko nasilje koje su trpeli od strane svojih vršnjaka srpske nacionalnosti (njih cirka 50 hiljada), ali eto, ni njih već 13 godina isto nema. Takođe izvinjavam se i zbog onih 2 miliona crnaca iz plemena Tutsi koji su ubijeni u Ruandi za vreme devedesetih godina, znam da je Ruanda daleko, ali verujem da i za to snosimo neku odgovornost. Stotine hiljada turaka, koji su nekad naseljavali Srbiju, pa i sam Beograd da ni ne spominjem, bol koji su oni pretrpeli napuštajući ove naše teritorije krajem 19 veka ne može da se izmeri. Verujem da im jako nedostaju njihove pravoslavne komšije koje su mogli da maltretiraju, iskorišćavaju i zlostavljaju kad god bi to poželeli bez bilo kakvih posledica. Koga zanima kako se u osmanlijskom carstvu trgovalo robljem predlažem putopis jednog pustolova iz 16. veka zarobljanog posle Mohačke bitke. Ovde LINK

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + 7 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.