Bošnjaci iz Novog Pazara masovno prelaze u pravoslavlje

Izvori korišćeni za ovaj članak:

Moj drugar pre neki dan prešao je u islam, zanimljivo da niko nije ni jedan članak objavio o njemu. Takođe poznajem još jednog momka koji je prešao u Judeizam.

O njima niko nije napisao ni jedan članak ako znamo da za odrasle muškarce prelazak u ove dve religije podrazumeva jedan mali, ne baš tako prijatan, medicinski zahvat u predelu genitalija.

Zašto je ova jedna, naizgled ni po čemu posebna devojka, zadobila toliku medijsku pažnju?

Možda baš zato što je iz Novog Pazara, gde međuljudski odnosi ljudi dveju različitih vera i nisu baš tako sjajni i bajni. Zašto naglasavam da nisu sjani i bajni, pa zato sto u Beogradu na desetine građana dnevno menjaju i veru i ime,  ali novine to ne objavljuju.
IvaPrimetio sam takođe da su neki od portala u članak o Ivi kao prilog postavili i ovu sliku.

Moje pitanje je, aj da zanemarimo to sto ulazimo u nečiju intimu, pravo na privatnost samo po sebi ionako nije ničije ustavom zagarantovano pravo (ili mozda jeste),  ali kakve veze slika nekih navijača koji promovišu trgovinu organa (koja je mislim cak i ilegalna) sa devojkom koja je promenila veru. Kakve veze ima njena osuda huliganskog ponašanja sa njenim prelaskom u neku drugu veru, osim ako se jedno ne povezuje sa drugim. Ako navijači crvene zvezde mogu da budu ekstremni pravoslavni fundamentalisti, onda valjda i ovi drugi što navijaju za taj pazarski klub mogu biti ekstremni islamski fundamentalisti. Moram samo da naglasim da se na regularnoj utakmici Zvezde okupi njenih navijača koliko ima stanovnika u tom Novom Pazaru sa sve pripadajućim okolnim selima, derbi neću ni da spominjem.

Zašto u članku koji govori o nečijem privatnom verskom opredeljenju vi ističete ovako nesto? Da biste na nekoga usmerili gnev tih istih navijača? Želite možda da pokažete kako se već moglo naslutiti da je vera dotičnoj slaba čim osuđuje nasilje, ili možda da pokažete kako je „poturica“ brže bolje pohitao da pokaže kako je veći turčin od turčina pa osuđuje ovako lep i plemenit transparent?

Sad ja Kuran nisam čitao, a nisam ni sveto pismo, pa mi nije jasno, jeli stvarno istina da taj Muhamedov bog osudjuje svakog ko promeni veru i predviđa mu neke rigorozne kazne? Takav bog mi deluje kao neki diktator, jeli božije da bude diktator i sprovodi teror nad onima koji ne veruju u njega? Šta takav bog očekuje, da će se izgubljene duše od straha od njega njemu vratiti? Meni je takav utisak ostavio jedan od novinara, očigledno poznavalac Kurana, koji je intervjuisao Ivu.

Ivi neću poželeti dobrodošlicu u pravosljavlje, jer bi to impliciralo da sam i sam pravoslavni vernik, a čak i da jesam, realno nju i zabole za to, nije ona veru menjala zbog drugih nego zbog sebe. Zašto ju je menjala, ne treba da zanima nikoga, a po najmanje nekog novinara, uzgred možda i ateistu.

Ono što mi se ne sviđa u svim ovim člancima je to što i jedni i drugi od toga prave pompu čime devojci daju nepotrebnu medijsku pažnju i dovode je u fokus grupama i pojedincima koji bi iz čiste dokolice mogli da joj naude.

Čemu to?!!!

Živi i pusti druge da žive.

Bavi se sobom a ne drugima, i pre nego što kreneš da popravljaš svet, popravi prvo slavinu u svom kuptailu!!

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − eighteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.